Artist bio

Malin Carlberg, sångerska och musik artist, född 69 i Stockholm.

Jag bosatt och verksam i Malmö sedan 1994. Just nu arbetar jag tillsammans med konstnär Sten-Ove Persson i en kreativ studio, studio-sos på Hantverkaregatan 17, strax invid S:t knuts torg. Jag är även medlem i Musik Centrum syd.

De senaste åren har jag uppträtt i vitt skilda miljöer som konsertsalar, i kyrkor på festivaler och krogar samt församlingshem.

Under årens lopp har jag i perioder inspirerats, musicerat och studerat i Stockholm, Genève, London, Paris, Berlin, New York och Malmö.

I mitt soloprogram ”Sång till tröst och glädje” sjunger och spelar jag egna kompositioner och sånger av både kända och okända kompositörer, jag hämtar min inspiration från all möjlig musik som visor, chansons, gospel, jazz & bluesballader. Repertoaren utvecklas löpande och följer livets såväl som årstidernas växlingar. Jag sjunger och spelar piano samt trakterar även tvärflöjt, altsaxofon, gitarr och munspel.

Ett axplock ur karriären: 

Ett flerårigt samarbete med konstnären Sten-Ove Persson på Studio-SOS i Malmö. Konstprojekt med SOS-The Spirit of Sweden och galleri rostrum, artist to artist med performans i Malmö Paris, Berlin, Amsterdam, New York och New Jersey. Medverkande sångerska i tågoperan ”Oggi Come Oggi” med interpretationer av skillingtryck (finns även som CD) på SJ-kulturvagnen, Malmö- Stockholm-Göteborg i regi av konstnären: Sten-Ove Persson och musikkompositioner av Stefan Pöntinen.

Bellman projekt/ folkvisa/skillingtryck med Malin Carlberg duo tillsammans med violinisten och kompositören Stefan Pöntinen som framfördes på slott och i kojor i södra Sverige på bl.a. Krapperup slott, Bosjökloster Malmöfestivalen, Hedmanska gården, St Petri/Helgeandskyrka, Slottsträdgården i Malmö med final på Skansen i Stockholm samt med konserter på ScanFest ,Waterloo Village/ New Jersey, USA,  White House hotell, NewYork. 

Solo konserter med musikprogrammet  sång till tröst och glädje i kyrkor, som S:t Johannes kyrka, S:t Pauli  & S:t Maria kyrka i Malmö, samt församlingsgården i Östra Ljungby, Valsta Kyrkan i Märsta. Sång & pianoentertainer på bl.a. Viktoria Park, Boulebar, Tuppen, restaurang Tunneln i Malmö samt på café Brel i Berlin. Solosångerska på dop, bröllop och begravningar i olika kyrkor och församlingar i Sverige. Konserter med duo/trios och jazzband på Malmö festivalen/Hedmanska gården, swing tältet, Hothouse, Bluestältet och på Båtsmanskasernen i Karlskrona, Jazzfesten i Malmö. Sång solist tillsammans med New Orleans bandet Hallavara Stompers, med konserter i kyrkor och på större tillställningar i Båstad och på andra delar av Bjärehalvön.

Produktion av CD ”Movie Evergreens” konserter tillsammans med med pianisten Helmut Bisztron samt Oggi Come Oggi

Övrigt: Spelar tvärflöjt, altsaxofon, piano, gitarr och munspel.

.