Ett axplock ur karriären

Malin Carlberg, konstnär, sångerska och multimusiker, född 69 i Stockholm. Jag är verksam i Malmö sedan 1994 och här delar jag studio/ateljé Studio-SOS med konstnär Sten-Ove Persson på på  Hantverkaregatan 17, strax invid S:t knuts torg. Jag är även medlem i Musik Centrum syd. De senaste åren har jag uppträtt i vitt skilda miljöer som konsertsalar, i kyrkor på festivaler i allt från slott till krogar. Under årens lopp har jag i perioder arbetat och inspirerats och studerat i Stockholm, Genève, London, Paris, Berlin, New York och Malmö. I mitt soloprogram ”Sång till tröst och glädje” sjunger och spelar jag egna kompositioner och sånger av både kända och okända kompositörer, jag hämtar min inspiration från all möjlig musik som visor, chansons, jazz & bluesballader. Repertoaren utvecklas löpande och följer livets såväl som årstidernas växlingar.  

Ett axplock ur karriären: Solo konserter med musikprogrammet sång till tröst och glädje i kyrkor, mötesplatser för äldre. Sång & pianoentertainer på bl.a. Viktoria Park, Boulebar, Tuppen, restaurang Tunneln i Malmö samt på café Brel i Berlin. Solosångerska på dop, bröllop och begravningar i olika kyrkor och församlingar i Sverige. Konserter med duo/trios och jazzband på Malmö festivalen/Hedmanska gården, swing tältet, Hothouse, Bluestältet och på Båtsmanskasernen i Karlskrona, Jazzfesten i Malmö. Sång solist tillsammans med New Orleans bandet Hallavara Stompers, med konserter i kyrkor och på större tillställningar i Båstad och på andra delar av Bjärehalvön.

Ett flerårigt samarbete med konstnären Sten-Ove Persson på Studio-SOS i Malmö. Konstprojekt med SOS-The Spirit of Sweden och galleri rostrum, artist to artist med performans i Malmö Paris, Berlin, Amsterdam, New York och New Jersey. Medverkande sångerska i tågoperan ”Oggi Come Oggi” med interpretationer av skillingtryck (finns även som CD) på SJ-kulturvagnen, Malmö- Stockholm-Göteborg i regi av konstnären: Sten-Ove Persson och musikkompositioner av Stefan Pöntinen.

Bellman projekt/ folkvisa/skillingtryck ( lyriska musikprogram) med Malin Carlberg duo tillsammans med violinisten och kompositören Stefan Pöntinen som framfördes på slott och i kojor i södra Sverige på bl.a. Krapperup slott, Bosjökloster Malmöfestivalen, Hedmanska gården, St Petri/Helgeandskyrka, Slottsträdgården i Malmö med final på Skansen i Stockholm samt med konserter på ScanFest ,Waterloo Village/ New Jersey, USA,  White House hotell, NewYork. 

Produktion av CD ”Movie Evergreens tillsammans med med pianisten Helmut Bisztron samt CD ”Oggi Come Oggi

Övrigt: Spelar även tvärflöjt, altsaxofon och piano

.